Start » Przystawki zimne

Pasta bakłażanowa

7 lipca 2013 0 Komentarzy

Aromatyczna pasta, wspaniała zarówno do kanapek i jak i np. dodatek do kotletów.

pasta z baklazana

pasta z baklazana

 

  • duży bakłażan
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 3 łyżki oliwy
  • tymianek suszony
  • sól
  • pieprz

 

Bakłażana przekroić wzdłuż na pół i opiekać w nieupieranie nagrzanym do 200 stopni C około 40 minut, aż zmięknie. Z ostudzonego wydrążyć miąższ, wymieszać z pozostałymi składnikami i schłodzić przed podaniem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: