Start » Pasty, pasztety

Pasta sojowa z pomidorami

8 października 2016 0 Komentarzy

Wegański, intensywnie pomidorowy pasztet. Może stanowić także bazę do kotletów. Wówczas nie dodajemy oleju do masy, kotlety będą się wówczas lepiej trzymały podczas smażenia.

 

pasztet sojowy z pomidorami suszonymi

pasztet sojowy z pomidorami suszonymi

 

  • 200 g soi
  • 250 g suszonych pomidorów z oleju
  • 3-4 łyżki oleju z siemienia lnianego *
  • sól

Soję zalać wodą, odstawić na noc. Ugotować do miękkości. Odcedzić. Wraz z pomidorami zmielić. Wymieszać z olejem, doprawić w razie potrzeby solą.

* Do pasty można wykorzystać olej z zalewy po pomidorach.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: