Start » Wypieki wytrawne

Pieczarkowe spirale

10 czerwca 2015 0 Komentarzy

Drożdżowe spirale, idealne na podróż/ piknik lub domowe śniadanie.

pieczarkowe spirale drożdżowe

pieczarkowe spirale drożdżowe

CIASTO:

  • 350 g mąki
  • 20 g drożdży
  • 125 ml ciepłego mleka
  • 50 g masła
  • małe jajko
  • 1/2 łyżeczki soli

NADZIENIE:

  • 750 g pieczarek
  • olej
  • 3 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • cebula, posiekana
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

 

CIASTO:

Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.

 

NADZIENIE:

Pieczarki pokroić, wraz z cebulą i czosnkiem podsmażyć na oleju. Odcedzić. Wymieszać z przyprawami i bułką tartą.
Zmielić.

Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości około 3 mm. Rozsmarować farsz. Zwinąć roladę, pokroić ją na 2 cm plastry.
Rozłożyć na blasze do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez około 30 minut.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: