Start » Przetwory z owoców

Płatki róży konfiturowej w cukrze

12 sierpnia 2014 0 Komentarzy

Nadaje się do nadziewania pączków,  ciasteczek.

Przepis z książki: ” Kompoty, marynaty, dżemy” – Zdzisława Skrodzka.

konfitura z roz

konfitura z roz

 

  • 10 dag płatków róży dzikiej
  • 15 dag cukru
  • 1/2 szklanki soku z cytryny / białych porzeczek

 

Płatki opłukać, osączyć. Wrzucić do makutry i ucierać z cukrem, aż puszczą sok. Podczas ucierania dodawać sok z cytryny /porzeczek.
Przełożyć do małych słoików.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: