Start » Placki, racuchy

Portugalskie racuchy z dyni

1 września 2012 0 Komentarzy

Racuchy z dodatkiem dyni i wina czerwonego – użyłam porto, żeby było jeszcze bardziej portugalsko :).
Posypałam cukrem pudrem.

racuchy portugalskie

racuchy portugalskie

 

  • 300 g dyni
  • skórka starta z pomarańczy
  • 250 g mąki
  • 4 jajka (osobno żółtka i białka)
  • 300 ml czerwonego wina
  • olej do smażenia

 

Dynię ugotować na parze, obrać. Zmiksować. Wymieszać z pozostałymi składnikami oprócz białek. Odstawić na godzinę.
Ubić białka i delikatnie wmieszać do masy.

Nakładać łyżką, smażyć chwilę na rozgrzanym oleju na złoto.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: