Start » Desery

Praliny daktylowo-orzechowe

22 kwietnia 2012 0 Komentarzy

Daktyle są naprawdę rewelacyjnym składnikiem deserów, zarówno pod względem konsystencji jak i słodyczy.
Trufle są szybkie do wykonania i idealnie się lepią.

praliny orzechowo-daktylowe

praliny orzechowo-daktylowe

  • 150 g daktyli
  • 100 g orzechów włoskich
  • 1 łyżka rumu / brandy
  • kakao do obtoczenia

 

Daktyle zalać ciepłą wodą, odstawić na około 1 h. Orzechy posiekać, daktyle odsączyć i zmiksować. Połączyć z orzechami i alkoholem. Ulepić kulki, obtoczyć w kakao.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: