Start » Dodatki

Przyprawa Pięć Smaków

9 stycznia 2014 0 Komentarzy

Typowa dla kuchni chińskiej mieszanka przyprawowa, mająca odpowiadać pięciu smakom. W zależności od przepisu w jej skład mogą wchodzić obok anyżu i pieprzu syczuańskiego kumin, kozieradka.

5 smakow

5 smakow

 

  • 1 łyżka mielonego cynamonu
  • 1 łyżka mielonych goździków
  • 2 łyżki mielonego anyżu
  • 2 łyżki mielonych nasion fenkułu
  • 3 łyżki mielonego pieprzu syczuańskiego

Wszystkie składniki wymieszać.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: