Pulpety z wędzonego tofu
Bardzo smaczne (wręcz ciężko się powstrzymać przed sięgnięciem po następną porcję), wegańskie pulpety z wędzonego tofu. Z dodatkiem ulubionego sosu i kaszy, ryżu czy ziemniaków będą idealnym obiadem. Ich dodatkową zaletą jest to, że bardzo szybko się je przygotowuje.
- 360 g wędzonego tofu
- 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki płatków drożdżowych
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Rozgrzać olej, wrzucać kulki i smażyć do zarumienienia.

Przygotowałam pulpety, ale z tofu naturalnego, bo takie miałam w domu. Wykorzystałam zamiast kaszy jaglanej płatki owsiane ze śniadania. Mam zamiar je ugotować. Dziś w porze obiadu. Myślę, że będą pyszne. Dziękuję za inspirację
Dodaj komentarz!