Start » Przystawki ciepłe

Pulpety z wędzonego tofu

2 września 2017 1 Komentarz

Bardzo smaczne  (wręcz ciężko się powstrzymać przed sięgnięciem po następną porcję), wegańskie pulpety z wędzonego tofu.  Z dodatkiem ulubionego sosu i kaszy, ryżu czy ziemniaków będą idealnym obiadem. Ich dodatkową zaletą jest to, że bardzo szybko się je przygotowuje.

pulpety z wędzonego tofu

pulpety z wędzonego tofu

  • 360 g wędzonego tofu
  • 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki płatków drożdżowych
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Tofu i kaszę zblednować. Dodać pozostałe składniki oprócz oleju. Formować niewielkie kulki.
Rozgrzać olej, wrzucać kulki i smażyć do zarumienienia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Komentarz »

  • Agata pisze:

    Przygotowałam pulpety, ale z tofu naturalnego, bo takie miałam w domu. Wykorzystałam zamiast kaszy jaglanej płatki owsiane ze śniadania. Mam zamiar je ugotować. Dziś w porze obiadu. Myślę, że będą pyszne. Dziękuję za inspirację

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: