Start » Warzywa

Puree z ziemniaków i czosnku

13 lutego 2013 0 Komentarzy

Prosta wariacja na temat puree ziemniaczanego.
Podałam je do kotletów z jajek i surówki z kapusty kiszonej.

 

puree z czosnkiem

puree z czosnkiem

  • 500 g ziemniaków
  • 4 ząbki czosnku
  • cebula
  • około 100 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Ziemniaki ugotować, obrać, utłuc.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć około 15 minut zmiażdżony czosnek oraz posiekaną cebulę.
Wymieszać z ziemniakami oraz jogurtem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: