Start » Placki, racuchy

Racuchy z bananami i porzeczkami

7 maja 2016 0 Komentarzy

Idealne połączenie bananów z porzeczkami.
Mąkę orkiszową można zastąpić w całości zwykłą pszenną.

Racuchy z bananami i porzeczkami

Racuchy z bananami i porzeczkami

  • 1 szkl. mąki
  • 1/2 szklanki mąki orkiszowej razowej
  • 2 łyżki cukru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • 12 g drożdży
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki mleka
  • szczypta soli
  • duży dojrzały banan
  • 70 g mrożonej czarnej porzeczki
  • olej do smażenia
  • cukier puder do posypania

 

Banana obrać, pokroić w kostkę. Drożdże utrzeć z cukrem, wlać połowę mleka, wymieszać z 2 łyżkami mąki. Odstawić do wyrośnięcia.
Jajka utrzeć z cukrem waniliowym, połączyć z pozostałymi składnikami.
Rozgrzać olej na patelni, kłaść łyżką placki, smażyć na rumiano z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: