Start » Przystawki zimne

Roladki z pieczonej papryki

15 sierpnia 2011 0 Komentarzy

Szybkie w przygotowaniu ( nie licząc zapiekania papryki) , efektowne, koreczki. Do fety można dodać siekane zioła.

Początkowo ściągałam skórkę z papryki, ale cześć zostawiłam nieobraną – z lenistwa :) .

paprykowe roladki z feta

paprykowe roladki z feta

  • duża  czerwona papryka
  • około 200 g fety
  • ząbek czosnku
  • pieprz
  • oliwa

Paprykę włożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Zapiekać około 20 minut. w temperaturze 190 stopni C. Z ostudzonej zdjąć skórkę. Pokroić na połówki, a potem każdą połówkę na 3-4 paski.
Fetę wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Kłaść łyżeczką farsz na przygotowanym paseczku, zwinąć, spiąć wykałaczką.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: