Start » Przystawki ciepłe

Szparagi w plackach chlebowych

1 maja 2016 0 Komentarzy

W ramach szybkiego obiadu, chciałam zrobić tortille (z gotowców) ze szparagami. Natomiast natknęłam się w Biedronce na „Placki chlebowe z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia”. Są one zapakowane właśnie jak tortille, ale mają o wiele lepszy skład.
W opakowaniu 300 g mieszczą się tylko 3 sztuki, więc warto to uwzględnić przy planowaniu tego dania.

szparagi w chlebku

szparagi w chlebku

 

  • pęczek zielonych szparagów (500 g)
  • opakowanie 300 g placków chlebowych z oliwą
  • kawałek czerwonej papryki, pokrojonej w cienkie paski
  • mała starta marchewka
  • 3 łyżki pesto
  • 150 g tartej mozzarelli

 

Szparagi ugotować na parze.
Placki podgrzać po 1 minucie z każdej strony. Przy podgrzewaniu z 2-giej strony wyłożyć startą mozzarellę, by się rozpuściła.
Nałożyć do środka szparagi, paprykę, marchew i po łyżce pesto. Zwinąć i podawać.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: