Start » Ryż

Ryż ze szparagami i tofu wędzonym

2 kwietnia 2019 0 Komentarzy

Szybie, pyszne danie ze szparagami. Nadadzą się tu także niewykorzystane warzywa z innego posiłku tj. ugotowana marchew, groszek.

szybki ryż ze szparagami

szybki ryż ze szparagami

 

  • czerwona papryka, pokrojona w kostkę
  • pęczek zielonych szparagów
  • 180 g wędzonego tofu
  • 100 g ryżu brązowego
  • 1-2 łyżki sosu sojowego
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

 

Ryż ugotować. Szparagi ugotować na parze, pociąć na kawałki. Tofu pokroić w kostkę.

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wrzucić ryż i warzywa, wlać sos sojowy. Podsmażać około 5 minut, mieszając. W razie potrzeby dolać wodę. Doprawić solą i pieprzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: