Start » Warzywa

Sajgonki z warzywami

23 marca 2013 0 Komentarzy

Dziś sajgonki, trochę inaczej, bo  z nadzieniem indyjskim.
Pyszne, można sięgać po kolejną i kolejną…

sajgonki z warzywami

sajgonki z warzywami

 

  • papier ryżowy,  100 g (22 arkusze)
  • marchew
  • 2 ziemniaki
  • około 200 g mrożonego groszku
  • 1 łyżeczka garam masala
  • sól
  • olej do głębokiego smażenia

 

Ziemniaki i marchew ugotować, obrać. Pokroić w słupki. Groszek ugotować. Warzywa wymieszać z przyprawami.
Papier ryżowy przygotować wg instrukcji na opakowaniu.
Nakładać po łyżce farszu, zawijać.
Smażyć w głęboki tłuszczu chwilę, do zarumienienia.

Podawać z sosem do sajgonek lub dowolnym.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: