Start » Sałatki warzywne

Sałatka dla wegetarian

7 stycznia 2012 1 Komentarz

Nazwa sałatki zapewne nosi taką nazwę, bo zawiera kiełki i tofu, a to jedne z pierwszych skojarzeń z wegetariańskim jedzeniem…
Pomimo dodatku ostrych kiełków, sałatka i tak jest dość delikatna (duży dodatek neutralnego pęczaku), doprawiłam ją więc jeszcze pieprzem.
Można dodać do niej paprykę czy oliwki.

Olej zastąpiłam oliwą.

Przepis z książki: „Sałatki na 4 pory roku”.

salatka dla wegetarian

salatka dla wegetarian

  • 2 szklanki pęczaku ugotowanego na sypko
  • 15 dag wędzonego tofu
  • 10 dag kiełków rzodkiewek
  • 2 łyżki oleju
  • 6 migdałów
  • łyżka posiekanej bazylii / tymianku
  • sól

Tofu pokroić w kostkę, migdały obrać, posiekać. Wymieszać wszytskie składniki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Komentarz »

  • Monika pisze:

    Witaj, chętnie będę odwiedzać Twój blog. Dziś trafiłam na niego przypadkiem w poszukiwaniu sałatki z wędzonym tofu i od razu opierając się na twoim przepisie zrobiłam swoją sałatkę i zamieszczę jutro do niej przepis u siebie wraz z linkiem do bloga vegetka.

    Pozdrawiam ciepło
    Monika

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: