Start » Sałatki warzywne

Sałatka z kapustą,rukolą i winogronami

23 stycznia 2015 0 Komentarzy

Wegańska sałatka z białą surową kapustą w roli głównej.  Seler jest z niej minimalnie wyczuwalny, ale nie rezygnujcie z dodania go do sałatki. Całość można jeszcze wzbogacić dodatkiem posiekanych orzechów włoskich.

sałatka z kapustą i winogronami

sałatka z kapustą i winogronami

 

  • 125 g rukoli
  • 400 g białej kapusty, drobno poszatkowanej
  • 200 g startego korzenia selera
  • mała cebula, drobno posiekana
  • 250 g winogron
  • 100 g ziaren dyni
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

 

Na suchej patelni uprażyć ziarna dyni.
Na 2 łyżkach oliwy zeszklić cebulę, odstawić do ostudzenia. Wymieszać z pozostałą oliwą, octem balsamicznym i kapustą. Odstawić na około 30 minut. Dodać pozostałe składniki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: