Sałatka z ziemniaków, pieczarek i jarmużu
Odkąd kupuję jarmuż w pięknych, apetycznych pęczkach, a nie marketowy, paczkowany to dodaję go do każdej sałatki zamiast sałaty.
W tej sałatce występuje obok zgrillowanych pieczarek i cukinii oraz ziemniaków. Całość połączona z sosem babrbecue i posypana orzechami włoskimi.
- 250 g pieczarek
- średnia cukinia
- olej do smażenia
- 4 średnie ziemniaki
- 4 liście jarmużu
- 60 g orzechów włoskich
- 2 łyżki sosu barbecue
- sól
- pieprz
Pieczarki i cukinię pokroić na plastry, usmażyć na patelni grillowej.
Ziemniaki ugotować, obrać, pokroić w kostkę.
Z jarmużu usunąć łodygi, porwać na kawałki.
Orzechy włoskie posiekać.
Wszytskie składniki wymieszać z sosem, doprawiając solą i pieprzem.

Dodaj komentarz!