Start » Dodatki

Siedem przypraw libańskich

28 czerwca 2016 0 Komentarzy

W Indiach mamy garam masalę, w Chinach przyprawę „Pięć smaków”, we Francji Bouquet garni, a ta mieszanka jest typowa dla kuchni libańskiej.
Przepis z jej wykorzystaniem znajdziecie tutaj

 

siedem przypraw libańskich

siedem przypraw libańskich

  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonych goździków
  • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: