Start » Sosy

Sos ze śliwek suszonych

21 grudnia 2013 0 Komentarzy

Gęsty sos idealny do kotletów, past, pasztetów.

sos ze sliwek suszonych

sos ze sliwek suszonych

  • 1oo g suszonych śliwek
  • 100 ml kremówki
  • bulion
  • cynamon
  • sól
  • pieprz

 

Śliwki zalać w małym garnku bulionem, tak, by przykrywał owoce. Gotować około 20 minut. Wystudzone zmiksować z kremówką. Doprawić do smaku.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: