Start » Surówki

Surówka z kapusty czerwonej i białej

28 lipca 2011 0 Komentarzy

Dla tych co mają dość sałatki z kapusty białej Coleslaw, propozycja z dodatkiem kapusty czerwonej.  Majonez wymieszany z jogurtem naturalnym czyni surówkę lżejszą i mniej kaloryczną.

surowka z kapusty bialej i czerwonej

surowka z kapusty bialej i czerwonej

  • 20 dag poszatkowanej kapusty białej
  • 20 dag poszatkowanej kapusty czerwonej
  • 4 czubate łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • kminek mielony
  • nasiona kopru mielonego
  • sól
  • pieprz

Połączyć majonez z jogurtem i przyprawami. Dokładnie wymieszać z warzywami, odstawić na 30 minut i podawać.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: