Start » Surówki

Surówka z porów

14 czerwca 2011 0 Komentarzy

Ostry smak porów równoważą tu daktyle.

Daktyle zastąpiłam suszonymi, które wcześniej zalałam wodą na około 20 minut.

Zamiast soku z cytryny dodałam łyżkę majonezu.

Przepis pochodzi z książki „Owoce południowe na stole” autorstwa: Witolda Janitz oraz Małgorzaty Jelińskiej

surówka z porów i daktyli

surówka z porów i daktyli

  • 400 g porów
  • 150 g daktyli
  • 1 łyżka kaparów
  • zielona pietruszka
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki keczupu
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny

Pory umyć, odciąć górne części zielonych liści, przeciąć wzdłuż i drobno pokroić. Daktyle wypestkować, pokroić w paseczki. Wymieszać z pozostałymi składnikami.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: