Start » Napoje

Syrop imbirowy

24 maja 2014 0 Komentarzy

Dobry dodatek do herbaty lub do piwa, choć niektórzy 3-latkowie maczają w nim palce i zlizują bez dodatków:).

syrop imbirowy

syrop imbirowy

  • 1 kg imbiru
  • 1 kg cukru
  • 1 litr wody
  • 1 cytryna

Imbir obrać, zetrzeć na tarce. Zalać wodą i gotować 30 minut. Wrzucić cukier, gotować jeszcze kilka minut, aż do rozpuszczenia cukru.
Odstawić na 24 h.
Gotować 15 minut, dodając sok z cytryny. Przecedzić, przelać do słoików.
Pasteryzować 10 minut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: