Start » Ciasta - ucierane, babki, muffiny

Szarlotka z kokosem

21 października 2013 2 Komentarze

Jabłek miałam mniej, maksymalnie 1,5 kg.
Najlepsza drugiego dnia.

szarlotka kokosowa

szarlotka kokosowa

 

CIASTO:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 5 żółtek
  • 5 łyżek kwaśnej śmietany

MASA JABŁKOWA:

  • 2 kg jabłek, najlepiej winnych
  • 2 łyżeczki cynamonu

BEZA KOKOSOWA:

  • 5 białek
  • szklanka cukru
  • 150 g wiórków kokosowych

 

CIASTO:

Utrzeć żółtka ze śmietaną i cukrem, nadal ucierając dodawać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

MASA JABŁKOWA:

Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać z cynamonem.

 

Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć jabłka. Piec w piekarniku nagrzany do 180 stopni C przez 20 minut.

 

BEZA KOKOSOWA:

Białka ubić na sztywno, pod koniec dodawać partiami cukier. Dodać wiórki, delikatnie wymieszać.
Wyłożyć na podpieczone ciasto i piec jeszcze około 10 minut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Komentarze »

  • Siłka pisze:

    TRAKTOWANIE ZWIERZĄT!
    youtube.com/watch?v=hwprWhUr4Cg

    podaj dalej

  • Mirencja (author) pisze:

    Niestety, mięsożercy najczęściej nie mają ochoty oglądać takich filmów – a byłoby zdecydowanie więcej wegetarian…

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: