Start » Kasze

Szparagi z kaszą bulgur

21 kwietnia 2016 0 Komentarzy

Prosta, pożywna, smaczna kolacja. Można wzbogacić dodatkiem pomidora.

szparagi z bulgurem

szparagi z bulgurem

 

  • 1/2 szklanki kaszy bulgur
  • pęczek zielonych szparagów ( 500 g)
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki oleju z siemienia lnianego / oliwy
  • zmiażdżony ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

 

Szparagi ugotować na parze. Pokroić na kawałki.
Kaszę ugotować, odcedzić.
Wymieszać olej z czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Połączyć z kaszą i szparagami. Na wierzchu wyłożyć cząstki jajek pokrojonych w ósemki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: