Start » Warzywa

Topinambur z patelni grillowej

23 lipca 2015 0 Komentarzy

Dziś przetestowałam topinambura, czyli słonecznik bulwiasty, z patelni grillowej.  W takiej wersji wychodzi bardzo smaczny-chrupki, nieco jak chipsy. Z pewnością więc można też go przygotować na tradycyjnym grillu. A więcej o topinamburze piszę tutaj.

topinambur z patelni grillowej

topinambur z patelni grillowej

  • olej do smażenia
  • topinambury
  • sól

Topinambury wyszorować szczoteczką, pokroić w dość cienkie plastry i wyłożyć na posmarowaną olejem patelnię grillową. W trakcie smażenia obrócić na 2-gą stronę i zdjąć z patelni, jak plastry będą przyrumienione. Posolić wedle uznania.
Podawać z czatnejem/ ulubionym sosem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: