Start » Warzywa

Tort naleśnikowy

25 lutego 2013 0 Komentarzy

Sycące, smaczne danie. Dobre także na zimno.

Przygotowałam 2 niższe torty.

tort nalesnikowy

tort nalesnikowy

 

  • 8 naleśników

MASA ZIEMNIACZANA:

  • 4 ziemniaki
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 250 g twarogu
  • cebula
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

MASA SZPINAKOWA:

  • 3 ząbki czosnku
  • 450 g mrożonego szpinaku
  • gałka muszkatołowa
  • 50 g startego żółtego sera
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

DODATKOWO:

  • 50 g startego żółtego sera

 

MASA ZIEMNIACZANA:

Ziemniaki ugotować. Cebulę drobno posiekać i zeszklić. Połączyć z ziemniakami i jogurtem, przyprawić.

MASA SZPINAKOWA:

Rozmrożony szpinak podsmażyć na oliwie   około 15 minut ze zmiażdżonym czosnkiem. Wymieszać z serem i przyprawić.

 

Naleśniki przekładać na przemian masą szpinakową i ziemniaczaną. Ostatni naleśnik posypać startym serem.

Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: