Start » Warzywa

Tortille z tapenadą i piniami

4 grudnia 2014 0 Komentarzy

Przepis  z książki : ” Kuchnia wegetariańska” Nicola Graimes, z moimi zmianami.

tortille z tapenadą

tortille z tapenadą

 

  • 4 tortille
  • 3 łyżki orzeszków piniowych
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • mała czerwona papryka, pokrojona w kostkę
  • 100 g rokpola, pokrojonego w kostkę
  • sól
  • pieprz

TAPENADA:

  • 85 g czarnych oliwek
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki zielonej pietruszki

 

Zmiksować oliwki z pozostałymi składniami tapenady.
Wymieszać paprykę, ser i kiełki oraz pinie.
Tortille chwilę podgrzać na suchej patelni.
Na środku każdego placka rozsmarować łyżkę tapenady. Wyłożyć nadzienie.  Zwinąć rulony, zawijając końce.
Przekroić skośnie na pół.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: