Start » Desery

Trufle daktylowo-migdałowe

4 grudnia 2014 0 Komentarzy
trufle daktylowo-migdałowe

trufle daktylowo-migdałowe

 

  • 1 1/2 szklanki migdałów + do obtoczenia
  • 1/2 szklanki daktyli suszonych
  • 2-3 krople ekstraktu miętowego

 

Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na około  20 minut. Odsączyć, rozgnieść widelcem. Dodać zmielone migdały i ekstrakt miętowy.
Ulepić niewielkie kuleczki, obtoczyć je w pozostałych mielonych migdałach.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: