Start » Warzywa

Warzywa po arabsku z kaszą jaglaną

26 września 2015 0 Komentarzy

Jesienne danie z dynią, batatem i innymi warzywami, w połączeniu z kaszą jaglaną.

warzywa po arabsku z kaszą

warzywa po arabsku z kaszą

  • 300 g kaszy jaglanej
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 cebule, posiekane
  • 4 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 1 litr wywaru warzywnego*
  • 200 g pomidorów
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 450 g bobu
  • 200 g dyni
  • 250 g pomidorów
  • batat
  • kawałek selera
  • marchew
  • cukinia, pokrojona w plastry
  • 4  łyżeczki mielonego kuminu
  • szczypta chili
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy
  • 1/2 łyżeczki mielonych goździków
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • sól
  • pieprz

Rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, chwilę podsmażyć. Dodać przyprawy, wymieszać. Dodać pokrojone  pomidory i cukinię, obrane i pokrojone warzywa. Zalać wywarem i gotować około 25 minut.
Ugotować kaszę jaglaną.
Wymieszać z warzywami i podawać.

* W razie potrzeby dolać więcej wywaru.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: