Start » Warzywa

Warzywa z pastą curry

9 sierpnia 2015 0 Komentarzy

W związku z tygodniem azjatyckim w  jednej ze wszystkich nam doskonale znanych sieci sklepów, można było się zaopatrzyć m.in. w pastę curry. Czerwona zawiera sporo chili, więc potrawa jest delikatnie pikantna.
Danie wegańskie.

proteina sojowa z warzywami

proteina sojowa z warzywami

 

 

  • 60 g proteiny sojowej w kostce
  • ziarna z 1 kolby kukurydzy
  • 2 marchewki
  • 1 papryka, pokrojona w paski
  • 3 gałązki selera naciowego, pokrojonego w cienkie plastry
  • 50 g czerwonej pasty curry
  • bulion warzywny
  • olej

 

Proteinę sojową zalać gorącym bulionem i odstawić na 10 minut. Odcisnąć wodę.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić proteinę  i na dość dużym ogniu podsmażać proteinę, ciągle mieszając, przez około 5 minut. Dodać pastę curry, wrzucić warzywa oraz bulion tyle, by zakrywał zawartość patelni. Dusić pod przykryciem około 25 minut, w razie potrzeby dolewając bulion.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: