Start » Warzywa

Warzywa z sosem mascarpone

18 sierpnia 2013 0 Komentarzy

Sos na nutę indyjską, na bazie mascarpone, który można dodać do dowolnego dania. Wykorzystałam w nim dwa znalezione na spacerze w lesie grzyby. Aż dwa :), więc w przepisie spokojnie można je pominąć.

sos mascarpone

sos mascarpone

  • mały kalafior, ugotowany
  • 3 ugotowane ziemniaki

SOS:

  • cebula, drobno pokrojona
  • 2 grzyby leśne (można pominąć), drobno posiekane
  • 250 g mascarpone
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • szczypta cynamonu
  • szczypta kardamonu
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy

Na oliwie podsmażyć cebulę, dodać grzyby i smażyć około 15 minut. Dodać przyprawy oraz mascarpone, mieszać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Polać warzywa i podawać.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: