Start » Desery z owocami

Wegański budyń mango

24 stycznia 2019 0 Komentarzy

Aksamitny, rozpływający się w ustach deser o smaku mango. W sam raz dla miłośników tego przepysznego owocu.

 

wegański budyń mango

wegański budyń mango

  • 200 g kaszy jaglanej
  • 500 ml mleka sojowego
  • szczypta soli
  • 100 g ksylitolu
  • puszka mleka kokosowego (400 ml)
  • dojrzały owoc mango

 

Mleko kokosowe schłodzić minimum przez dobę w lodówce. Po otwarciu puszki wybrać z góry stałą część mleka (rzadkiej części tu nie wykorzystujemy).
Kaszę ugotować z mlekiem sojowym i szczyptą soli. Połączyć z pozostałymi składnikami i jeszcze ciepłą zmiksować.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: