Start » Przystawki ciepłe

Wegańskie klopsiki z tofu i cukinii

3 października 2018 0 Komentarzy

Miało być spaghetti z cukinii, ale sos „zniknął” :) , a została starta cukinia. Tak oto narodziły się owe klopsiki.
Aby były mniej tłuste, na patelnię nalewam niewiele oleju, a podczas smażenia obracam je na różne strony.
Można też je upiec w piekarniku.

klopsy z tofu i cukinii

klopsy z tofu i cukinii

  • 360 g tofu wędzonego
  • cukinia, około 130 g
  • cebula, drobno posiekana
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 1 łyżka suszonej mięty
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • 3 czubate łyżki mąki owsianej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

 

Tofu zmielić np. blenderem ręcznym *, wymieszać z pozostałymi składnikami. Formować niewielkie kulki i smażyć je na rozgrzanym oleju.
Podawać z ulubionym sosem i surówkami.

* Rozgniecenie tofu widelcem nie nada mu odpowiednej konsystencji i może być kłopot z

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: