Start » Desery z owocami

Zapiekana kasza jaglana z jabłkami

25 stycznia 2015 0 Komentarzy

Każdy zna zapiekankę z ryżu i jabłek. Przy małej zamianie ryżu na kaszę jaglaną otrzymamy pyszny deser w wersji bezglutenowej.

zapiekanka z kaszy jaglanej i jabłek
  • 150 g kaszy jaglanej
  • ok. 300 ml wody
  • 100 ml śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • 400 g przecieru jabłkowego

 

Kaszę zalać wrzącą wodą, gotować około 15 minut, aż zmięknie,
Wymieszać ze śmietaną, cukrem i cukrem waniliowym.
Naczynie żaroodporne wyłożyć połową kaszy, połową jabłek, resztą kaszy, kończąc na jabłkach.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: