Start » Placki, racuchy

Zapiekane naleśniki z warzywami i serem

3 marca 2016 0 Komentarzy

Z podanej porcji wychodzi około 12 naleśników.

zapiekane naleśniki z warzywami

zapiekane naleśniki z warzywami

NALEŚNIKI:

  • 2 łyżki stopionego masła
  • 2 jajka
  • 120 g mąki
  • szczypta soli
  • 1 1/2 szklanki mleka
  • olej do smażenia

FARSZ:

  • 2 cukinie, pokrojone w słupki
  • marchew, pokrojona w słupki
  • por, drobno pokrojony
  • 4 łyżki oliwy
  • 200 g twarogu
  • 300 g startej mozzarelli
  • 2 jajka
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • 200 g startego parmezanu
  • olej do wysmarowania naczynia

 

 

NALEŚNIKI:

Wszystkie składniki zmiksować. Patelnię posmarować cienko olejem i smażyć naleśniki z obu stron.

 

FARSZ:
Na oliwie podsmażyć cukinię, marchew i pora. Doprawić solą, pieprzem i ziołami.
Wymieszać twaróg z 1 jajkiem i mozzarellą. Połączyć z podduszonymi warzywami.
Naleśniki faszerować nadzieniem, zwinąć w rulony.
Dno naczynia żaroodpornego posmarować olejem. Ułożyć ściśle koło siebie naleśniki.
Parmezan wymieszać z jajkiem. Wyłożyć na wierzch naleśników.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez około 20 minut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: