Start » Zapiekanki

Zapiekane ziemniaki w sosie musztardowo-miodowym

4 marca 2015 0 Komentarzy

Połączenie musztardy z miodem, z dodatkiem tymianku. Takie ziemniaki będą świetnym dodatkiem do surówki i wegetariańskiego kotleta.

pieczone ziemniaki w sosie musztardowo-miodowym

pieczone ziemniaki w sosie musztardowo-miodowym

  • 4 duże ziemniaki
  • 1/2 szklanki musztardy
  • 1/4 szklanki miodu
  • 1 łyżeczka tymianku suszonego
  • chili suszone, mielone
  • sól
  • pieprz

 

Ziemniaki lekko podgotować. Obrać, pokroić na kawałki.
Miód wymieszać z musztardą. Doprawić odrobiną chili, solą, pieprzem i tymiankiem.
Wymieszać z ziemniakami.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać w temperaturze 180 stopni C przez około 30 minut.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: