Start » Sałatki warzywne

Zielona sałatka z orzechami i „tofufetą „

13 marca 2019 0 Komentarzy

Szybka w wykonaniu propozycja na treściową, smaczną sałatkę.

wegańska sałatka ze strączków i tofufety

wegańska sałatka ze strączków i tofufety

 

  • 180 g tofufety, ewentualnie tofu wędzonego
  • 450 g groszku mrożonego
  • 450 g fasoli szparagowej mrożonej
  • 80 g orzechów włoskich, posiekanych

SOS:

  • zmiażdżony ząbek czosnku
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 łyżki oliwy, jeśli użyjemy tofu, a nie tofufety

 

Warzywa ugotować, najlepiej na parze. Po ostudzeniu wymieszać z tofufetą i orzechami.

SOS:

Składniki sosu połączyć, wymieszać z sałatką.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: