Start » Ciastka, ciasteczka wytrawne

Złotówki cheddarowe

31 sierpnia 2011 0 Komentarzy

Tym wpisem zamykam miesiąc sierpień.  Jadę na 2 tygodniowy, niezmiernie wyczekiwany urlop. Mam nadzieję, że po powrocie będę miała okazję przedstawić przepisy z tych miejsc które odwiedzę.  Szczegóły po powrocie :) .

A teraz -świetne, kruche ciastka serowe.  Doskonałe jako przekąska, czy ( jak w naszym przypadku) na podróż.

Źródło: „Kuchnia jarska” Katarzyny Pospieszyńskiej

cheddarowe zlotowki

cheddarowe zlotowki

  • 10 dag sera cheddar
  • 10 dag masła
  • 1 szklanka mąki
  • 1/4 łyżeczki chili
  • 1/4  łyżeczki soli

Ser zetrzeć,na drobnej tarce,  zmiksować z  masłem. Połączyć z pozostałymi składnikami.  Zagnieść ciasto. Rozwałkować. Wykrawać kieliszkiem małe krążki.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez około 10 minut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: