Start » Zupy warzywne

Zupa krem z selera i ziemniaków

3 kwietnia 2015 0 Komentarzy
krem z selera z pleśniakiem

krem z selera z pleśniakiem

 

  • 1 łyżka oliwy
  • posiekana cebula
  • 2 obrane, pokrojone ziemniaki
  • obrany, pokrojony seler
  • 1 łyżeczka kminku mielonego
  • 900 ml bulionu warzywnego
  • 100 g pokruszonego  rokpola
  • sól
  • pieprz

Na rozgrzanej oliwie dusić około 5 minut warzywa i kminek. Wlać bulion, gotować pod przykryciem około 25 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Po przestudzeniu zmiksować.
Zupę podawać posypaną serem.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: