Start » Zupy warzywne

Zupa kukurydziana z nachos i serem cheddar

8 stycznia 2011 0 Komentarzy

Zupę kukurydzianą już mamy na blogu, też z kukurydzy konserwowanej. Zasadnicza różnica polega na użyciu mleka kokosowego zamiast wywaru.

Liście kolendry zastąpiłam zieloną pietruszką. Nie posypywałam chili tylko słodką mieloną papryką.

Przepis z miesięcznika „Kuchnia”.

zupa kukurydziana z nachos

  • 1 biała cebula
  • oliwa
  • 2 puszki kukurydzy
  • puszka mleka kokosowego
  • gałązka tymianku
  • łyżeczka soli
  • papryczka chili
  • 1 szklanka nachos
  • garść startego sera cheddar
  • mały pęczek kolendry

Pokrojoną cebulę podsmażyć na rozgrzanej oliwie.  Dodać kukurydzę, mleko kokosowe, tymianek i gotować na małym ogniu 15-20 minut.

Zmiksować, doprawić solą. Posypać posiekaną chili, serem, nachos i  kolendrą.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: