Start » Zupy warzywne

Zupa pomidorowa

17 marca 2014 0 Komentarzy

Poza sezonem dość często sięgam po pomidory konserwowe. A z nich można szybko zupa  przygotować zupę pomidorową.
Tutaj propozycja na naprawę błyskawiczne danie.

zupa pomidorowa

zupa pomidorowa

 

  • 50 g masła
  • 700 g pomidorów (u mnie mniej więcej pół na pół świeże z pomidorami z puszki)
  • 850 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz
  • 150 ryżu pełnoziarnistego

 

Ryż ugotować około 20 minut, odłożyć.

Rozgrzać masło, wrzucić pokrojone pomidory i dusić 5 minut. Wlać bulion, dodać cukier, zagotować i gotować 5 minut.
Przyprawić do smaku. Zmiksować. Wymieszać z ugotowanym ryżem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: