Start » Zupy warzywne

Zupa pomidorowa z roladkami z pesto

22 maja 2017 0 Komentarzy

Dla tych, którzy nie mogą się zdecydować czy pomidorową podać z ryżem czy z makaronem, polecam dodatek w postaci roladek z naleśników z nadzieniem z pesto. Mowa oczywiście o tradycyjnym, zielonym pesto z bazylii, nie z suszonych pomidorów. Wiadomo, że pomidory wspaniale współgrają z tym ziołem, także polecam wypróbować takie połączenie.

pomidorowa z naleśnikami z pesto

pomidorowa z naleśnikami z pesto

  • 1 kg pomidorów
  • 1 cebula
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • liść laurowy
  • szczypta cukru
  • 1,5 szklanki bulionu
  • sól
  • 5-6 naleśników
  • 100 g pesto
Cebulę pokroić, wraz  z czosnkiem zeszklić na oliwie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Wraz z liściem laurowym wrzucić do cebuli, zalać bulionem. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i tymiankiem. Gotować około 20 minut. Wyrzucić liść laurowy, Zupę zmiksować.
Naleśniki posmarować cienko pesto, zwinąć w rulony, pokroić na około 1 cm roladki. Wrzucić do zupy i podawać.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: