Start » Zupy owocowe

Zupa z gruszek, jabłek i bananów

1 sierpnia 2012 0 Komentarzy

Zupa przecierowa, która kojarzy mi się z sokami typu: Kubuś, Pysio. Nie jest jednak tak słodka,  a cały cukier pochodzi wyłącznie z owoców.
Jadałam ją raz i dostałam tylko ogólnikowy przepis.
W oryginale podawana jest z grzankami.

 

zupa z gruszek i jablek

zupa z gruszek i jablek

  • 8 gruszek
  • 4 jabłka
  • 2-3 banany
  • 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1/2 łyżeczki mielonych goździków
  • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

 

Owoce obrać. Gruszki i jabłka pokroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne. Zalać małą ilością wody, tak, by ledwo zakrywała owoce. Dodać skórkę pomarańczową oraz przyprawy. Gotować pod przykryciem około 15-20 minut, aż owoce zmiękną.
Odstawić do wystudzenia.
Zmiksować wraz z bananami.
Podawać schłodzoną.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: