Start » Zupy warzywne

Zupa z pastą miso

24 października 2015 0 Komentarzy

Zupa w stylu orientalnym – z gryczanym makaronem soba, pastą z fermentowanej soi czyli miso oraz boczniaków.

zupa z miso

zupa z miso

  • 150 g makaronu soba (gryczanego)
  • duży por, pokrojony w talarki
  • duża cukinia, pokrojona w talarki
  • 2 łyżki oliwy
  • 150 g boczniaków, pokrojonych w cienkie paski
  • 200 g posiekanej kapusty pekińskiej
  • 1,5 litra wywaru warzywnego
  • 2 łyżki pasty miso
  • ew. 1 łyżka sosu sojowego

 

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu (około 6-7 minut).
Na oliwie podsmażyć krótko pory, cukinię i boczniaki. Przełożyć do garnka, wlać do niego bulion, dodać kapustę, pastę miso i gotować pod przykryciem około 5 minut. Dodać makaron.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: