Start » Zupy warzywne

Zupa z selera i jabłek

7 kwietnia 2014 0 Komentarzy

Lekko kwaskowata, kremowa zupa.

zupa z selera i jablek

zupa z selera i jablek

 

  • duży seler
  • 2 jabłka
  • 2 ziemniaki
  • 1 1/2 wywaru z warzyw
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 50 g sera pleśniowego/ żółtego

 

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć obrane i pokrojone: jabłka, seler i ziemniaki. Wlać wywar i gotować około 20 minut. Zmiksować. Przyprawić. Posypać serem i podawać

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Dodaj komentarz!

Dodaj komentarz lub trackback ze swojej strony. Możesz także śledzić komentarze w kanale RSS.

Bądź miły. Dbaj o poprawność gramatyczną. Pisz na temat. Nie spamuj.

Możesz używać następujących poleceń:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Blog współpracuje z serwisem Gravatar. Aby wyświetlić swój avatar przy komentarzu, zarejestruj się na Gravatar.

Proszę pozostawić te dwa pola tak jak są: